Blommor och dekorationer

Att ge blommor till begravningen är ett sätt att visa sina känslor och att lämna vackra minnesbilder. På den här sidan har vi samlat bilder och information för att skapa inspiration för dig är begravningsgäst.

Vi ombesörjer blomsterbeställningar utan någon extra kostnad. Ingen faktureringsavgift, pristillägg eller utkörningskostnad. Det gör vi oftast från den blomsterhandlare som anhöriga beställt av. 

Beställning av blommor kan ske via:

  • Besök på begravningsbyrån
  • Telefon
  • Hemsida

Betalning kan ske på begravningsbyrån eller via faktura.

Prisindikation

Lösbunden bukett 200 kr – 350 kr 

Låg begravningsdekoration 350 kr –  600 kr

Hög begravningsdekoration 600 kr – 1000 kr

Krans 1000 kr – 1200 kr

Inklusive kort med text. Önskas band istället, tillkommer en kostnad på 200 kr utöver blomsterpriset.

Handbukett

Både kvinnor och män kan ha en handbukett. Det kan kännas skönt att ha något i handen vid avskedet. Vanligen är det en röd ros, en handbukett kostar ca 30 kr

Om Ni beställer blommor via blomsterhandlare med utkörning, ange då noga både klockslag, plats och namnet på den avlidne. 

Om Ni själva har en dekoration med er ser vi gärna att ni lämnar den senast 1 timme innan begravningen, då det underlättar när vi ska dekorera runt kistan.

 
Kondoleansblommor skickas oftast före begravningen hem till anhöriga och familj som förlorat en av sina nära eller kära.
 
När du beställer blommor till en begravning är det viktigt att ange den avlidnes namn, kyrka eller kapell, ort samt tid. Order till begravningar bör göras senast 2 dagar före.